FAQ


Vragen mbt HypnoBirthing:

 

Wanneer is het beste moment om met de HypnoBirthing cursus te starten?

Tussen de 25 en 30 weken is een prima tijd om te starten. Er is na het afronden van de cursus nog voldoende tijd over technieken eigen te maken en tevens geniet je tijdens je zwangerschap ook optimaal van je ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen. Twijfel je over wanneer deel te nemen, neem dan (bij voorkeur) telefonisch contact op.

Ik ben al ver (vanaf 34 weken) in mijn zwangerschap? Is het nog wel mogelijk om een HypnoBirthing cursus te volgen?

Je kunt zeker nog deelnemen aan de cursus, maar je volgt dan een versneld traject om te zorgen dat je toch optimaal kunt profiteren van alle mogelijkheden die de cursus te bieden heeft.

Ik heb al een HypnoBirthing cursus gevolgd bij een eerdere zwangerschap. Is het mogelijk om ditmaal een soort van opfriscursus te volgen?

Het is zeker mogelijk een "opfris" cursus te volgen. Deze bevat in ieder geval de basistechnieken uit de HypnoBirthing en wordt verder aangepast aan jullie wensen mbt de voorbereiding op de komende bevalling. Houdt rekening met zeker 2 bijeenkomsten.

Is het noodzakelijk dat mijn verloskundige precies weet wat HypnoBirthing inhoudt?

Het is geen noodzaak dat jouw verloskundige precies moet weten wat de cursus inhoudt. Wel is het prettig dat jouw verloskundige van jou/jullie hoort wat jullie verwachtingen en wensen zijn en dat ze in ieder geval weet dat jullie deze cursus volgen. Mocht jouw verloskundige meer willen weten en/of vragen hebben? Laat ze dan zeker contact opnemen met de praktijk.

Moet mijn partner alle lessen van de cursus aanwezig zijn?

Het is wenselijk dat je partner alle lessen aanwezig is, maar zeker geen moeten. 

Is het mogelijk de HypnoBirthing cursus ook alleen te volgen?

Het is wenselijk de cursus te volgen met een (geboorte)partner. Dus m.a.w, met iemand die jou ook gaat bijstaan tijdens de bevalling. Door juist samen de cursus te volgen, zijn jullie beide optimaal voorbereid en weet jouw (geboorte)partner precies wat te doen en hoe jou te ondersteunen tijdens de bevalling. Mocht het, desondanks, niet mogelijk zijn om iemand mee te nemen naar de cursus, ook dan ben je nog steeds van harte welkom HypnoBirthing te komen volgen.

Ik ben een les verhinderd tijdens de cursus. Kan ik deze inhalen?

Wanneer je een les verhinderd bent door bijvoorbeeld ziekte of vakantie, dan is het mogelijk deze les in te halen in een volgende cursusgroep. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Het is ook mogelijk deze les prive in te halen, maar dan zijn daar wel extra kosten aan verbonden.