stuitligging


Uit onderzoek, gedaan door dr. Thomas Mehl, is gebleken dat hypnotherapie helpt om baby's in stuitligging te laten draaien naar hoofdligging. In dit onderzoek (uit 1994) zijn 100 vrouwen, van wie de baby in stuit lag, behandeld met hypnose tegenover een groep van 100 vrouwen die gelijk een versie ondergingen. Alle vrouwen uit beide groepen waren tussen de 37 en 40 weken zwanger. Gebleken uit het onderzoek is dat bij de vrouwen die hypnose ondergingen, 81% van de baby's spontaan naar hoofdligging draaiden tegenover 48% in de groep vrouwen die de normale gynaecologische zorg kreeg. Een significant verschil!

Ligt jouw baby in een stuit, dan kun je mbv hypnose trachten jouw baby te laten draaien op een rustige, zachte en niet-geforceerde manier. De beste tijd om hiervoor een afspraak te maken is rond de 34e week. Kom je pas na de liggingsecho (meestal met 35 weken zwangerschap) er achter dat jouw baby in stuit ligt? Maak dan gelijk een afspraak zodat deze kan plaatsvinden voor de versie.

Hypnose technieken zijn tevens erg zinvol tijdens het ondergaan van een versie. Door zelfhypnose toe te passen ben je helemaal ontspannen waardoor de buik meer ontspannen is en de baby letterlijk meer ruimte krijgt. Dit maakt de kans van slagen groter en de ontspanning zorgt ervoor dat jij zelf rustig kunt blijven en minder ongemak ervaart tijdens de versie poging.

 

Mocht je vragen hebben en/of een afspraak willen maken? Neem dan vrijblijvend contact op, bij voorkeur telefonisch.