Hypnose coaching


Iedereen kent (meestal zonder het te weten) uit eigen ervaring een trance. Zo opgaan in een boek of film dat je iemand niet hoort binnenkomen, dagdromen of op de automatische piloot naar huis rijden zijn voorbeelden van trance. Een verschil tussen deze spontane vormen van trance en hypnose is de doelgerichtheid en motivatie van de persoon.

Praten en bezig zijn tijdens een coachingstraject is lang niet altijd voldoende. Door hypnose als hulpmiddel te gebruiken tijdens het coachingstraject/begeleiding zal het traject vele malen effectiever zijn en gewenste doelen sneller binnen bereik.

(zelf)hypnose & hypnotherapie

Hypnose/trance is een toestand van ontspanning, van een naar binnen gerichte verhoogde concentratie en een toegenomen openheid voor suggesties. 

 

In deze toestand kan men gebieden van zichzelf controleren die normaal buiten het bereik vallen van het rationele (denken), logische, verbale bewustzijn en veranderingen aanbrengen in chemische (hormonale), lichamelijke, psychologische en emotionele toestanden.

Deze gebieden bevinden zich in het onderbewustzijn, wat 90% van de hersenen beslaat. Het geeft al aan hoe groot het gebied is en zoals dan ook begrijpelijk is, is het daar waar de mogelijkheden liggen. 

Wanneer hypnose als hulpmiddel wordt ingezet tegen lichamelijke en psychische klachten heet dat hypnotherapie. Dit wordt ook vaak gebruikt om sportprestaties te verbeteren.

 

Als therapeut begeleid ik je om in hypnose te gaan, maar jij houdt zelf de touwtjes in handen en kan op elk moment beslissen uit de hypnose/trance te komen. Alle hypnose is zelfhypnose. Je bent dus altijd zelf in controle! Tijdens zelfhypnose begeleidt jij jezelf in hypnose en kun je jezelf suggesties geven die vooraf zorgvuldig zijn uitgekozen. 

 

Met slechts een paar hypnose sessies worden problemen omgebogen en je zult versteld staan van het resultaat, terwijl je het alleen maar hoeft te willen dat het gebeurt en verder niets hoeft te doen!